Bloglovin

Lækker spansk æggeret

Hej!

Igår lavede jeg den nemmeste og lækreste æggekage. Jeg fik inspiration fra http://www.vildmedspanien.com/2010/06/nem-opskrift-pa-kartoffelomelet.html, men jeg lavede en del om i den.
Jeg brugte:
3/4 af et almindeligt størrelse løg
Ca. 400g kartofler
1 pakke bacon
5 æg
Lidt salt
Fedt fra baconen + 1 dl olie

Jeg hakkede først løget rigtig fint, også hakkede jeg kartoflerne i ca. 1×1 cm. Derefter skar jeg baconen ud i tern, og satte en pande på blusset. Jeg stegte baconen, og tog det op fra panden, så fedtet blev deri. Jeg hældte 1 dl. olie på panden, og ventede til at det var godt varmt. Kartoflerne og løgene blev hældt på, og så stod jeg og rørte rundt i det i ca. 20 min (ellers indtil at kartoflerne er dejlige møre) på højeste blus. Jeg satte en si ned oveni en skål, og hældte kartoffelblandingen deri, så jeg havde noget olie at stege æggekagen i. Den fik lov til at stå og dryppe af, imens jeg slog æg ud, og piskede dem sammen med lidt salt.
Dernæst hældte jeg bacon + kartoffelblanding ned i æggene, puttede 1 spiseskefuld olie på panden, og hældte æggemassen derpå. Den fik ca. 15 minutter på middelvarme, og det er ikke nødvendigt at vende den, hvis du blot roder godt rundt i den, mens den stadig er helt flydende. Hvis du gør dette, så er det vigtigt, at når den begynder at blive “tyk”, så stopper du med at rode rundt, og spreder den godt ud over hele panden igen.

Det er super nemt at lave, og så smager det fantastisk. Det tager ca. en time fra start til slut, og det er det hele værd 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloglovin